september, 2019

201929sep11:00 am2:00 pmMexico, mi amorUMAMI BRUNCH

Event Details

Așa a fost la eveniment

Sezonul oficial de vacanta s-a cam incheiat, asa ca ce moment mai bun ca asta pentru a-ti alege o noua destinatie.

Noi am ales sa aducem Mexicul pe tasting table-ul Umami Brunch.

In urma cu patru ani, m-am indragostit iremediabil de bucataria mexicana. E de ajuns sa spun Mexic si simt deja miros de lime proaspat stors si furnicaturi pe limba de la sosurile picante. Eram in casa unui francez care nu s-a mai lasat dus din America Centrala, gateam pe furis pollo con mole cu doamna care se ocupa de curatenie si am inteles pentru prima data cate arome poate avea ceea ce pana atunci etichetam simplu – spicy, dar si cum ciocolata este accesoriul perfect pentru carne, ca fratele mai mare si mai dur al bananelor poate fi garnitura si, tot atunci, mi-am umplut bagajul de ingrediente pentru a recrea acel preparat care mi-a invadat toate simturile si care ma putea ajuta sa le povestesc Mexicul prietenilor si familiei.

Primul stoc de ardei uscati a fost livrat via Timisoara de catre o prietena prinsa in trecere prin Mexic, alt stoc de produse mexicane a ajuns via Londra, iar Ambasada Mexicului in Romania Echipei de oameni pasionati de mancare s-a alaturat atasatul cultural de la Ambasada Mexicului, Anaeli Victorica Razo, care impreuna cu Silviu, Olguta de la Pastry-WorkshopGrain Trip, Alina de la Ciocolata si Vanielie, mama  si subsemnata gatim ceea ce ne propunem sa fie o adevarata experienta mexicana si am intitulat-o sugestiv – Mexico, mi amor.

Pretul este 165 lei și include meniul atașat în galeria foto.

Sunt doar 50 de locuri disponibile, iar confirmarea locurilor se face doar in momentul in care s-a facut plata.

Umami Brunch este un concept de eveniment lunar dedicat food lover-ilor si organizat sub forma unui tasting table pe care se regasesc gusturi specifice diverselor locuri din lume, in functie de tematica fiecarui eveniment (alegem bucatarii de care ne-am indragostit cand le-am testat si practicat la ele acasa, in calatoriile noastre prin lume), dar si comfort food, adica acele mancaruri care ne amintesc de acasa. Meniul include cele mai reprezentative 20-25 de preparate sarata si dulci din bucataria traditionala a tarii alese si sunt gatite in colaborare cu specialisti si producatori locali – brutari, cofetari, etc, dar si cu oameni care au cunoscut indeaproape bucataria respectiva.

Da join grupului Umami Brunch si descopera povestile preparatelor si ingredientelor de pe tasting table. Tot aici vorbim despre gusturile pe care le descoperim in diverse colturi de lume si uneori mai publicam si retete testate in bucataria Umami Brunch sau alaturi de localnici.

more

Time

(Sunday) 11:00 am - 2:00 pm

Location

AwE WorkS

23, Ion Brezoianu Street, Bucharest

X
X